ШТО е Global Game Jam

Global Game Jam Macedonia

Global Game Jam е најголемиот глобален настан за развивање на игри. Се одржува еднаш годишно истовремено на голем број локации во вид на 48-часовен маратон на кој се креираат игри за секаков вид платформи. Како дел од International Game Developers Association (IGDA) неговата цел е да ги обедини сите кои креираат или имаат желба да креираат игри и да поттикне креативност, соработка и експериментирање.

Настанот е наменет за ентузијасти, студенти, средношколци и професионалци од различни сфери кои имаат интерес во областа на игри и креирање на игри. Ова е совршено место каде може да остварите нови контакти со сите профили од индустријата, размените знаење и/или заедно да креирате игри.

ЛОКАЦИИ за GGJM 2018

ФИНКИ

улица Руџер Бошковиќ 16
(бараките на кампусот)


контакт: gorast[at]gamejam.mk

Хотел Театар

број 35 Стив Наумов


контакт: petar[at]gamejam.mk